zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Zwembadverwarming

Wens je gebruik te maken van zonne-energie om je sanitair water op te warmen dan is de zonneboiler een prima keuze. Deze ingenieuze panelen kan je net zoals fotovoltaïsche panelen op je dak installeren. De zonneboiler haalt vervolgens zijn warmte uit de zon en zal dit afgeven op het inwendige water dat door de leidingen stroomt.

Offerte op maat gewenst voor een zonneboiler of zonnepanelen? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

Zonnepanelen voor zwembadverwarming

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten en modellen. De meeste zwembaden hebben gemiddeld 7500 liter water. Maar zo zullen de duurdere modellen al makkelijk 30duizendliter water kunnen inhouden. Als me neen echt zwembad zal laten inbouwen dan kan hat watercapaciteit nog groter worden tot zelfs tweehonderdduizend liter water. Zoals je misschien al ervaren hebt is het opwarmen van al deze liters niet zo eenvoudig. Meestal werd dit gedaan door een traditionele zwembad verwarmer.

Maar tegenwoordig bestaan er ook al modellen op zonnepanelen. Deze modellen zorgen er voor dat het water lekker warm op lichaam temperatuur opgewarmd kan worden. Deze verwarming op zonnepanelen bestaan ook in verschillende modellen en prijsklasse. Hoe meer watercapaciteit hoe duurder. Als we even verder kijken op de website van Aquaheat zwembadverwarming, dan zullen we zien dat ook de afdekking van het zwembadwater een grote impact zal hebben op de temperatuur van het water. Wanneer een waterverwarmingsinstallatie gekoppeld wordt aan zwembad en hier ook nog eens een zonnezeil voorzien wordt zal het mogelijk worden om het zwembad het hele jaar door te gebruiken.

Ook de snelheid waaraan het water verwarmd moet worden kan een rol spelen bij de prijs. De gas boilers waren vroeger hipste methodes om een eigen zwembad op te warmen. Maar daar bestaan nu zonneboilers voor. Informatie over deze zonneboilers vindt u natuurlijk op de aparte pagina.

 

Zwembadverwarming op zonne-energie