Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Zwembadverwarming

Zou je ook graag het sanitair warm water met zonne-energie willen opwarmen? Dan is een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen een prima keuze. Deze ingenieuze panelen kan je net zoals fotovoltaïsche panelen op jouw dak installeren. De zonneboiler haalt vervolgens zijn warmte uit de zon en zal zo het water opwarmen dat door de leidingen stroomt.

 

Zonnepanelen voor zwembadverwarming

Zwembadverwarming

 

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten en modellen. De meeste zwembaden hebben gemiddeld 7500 liter water. Maar zo zullen de duurdere modellen al makkelijk 30.000 tot 200.000 liter water kunnen inhouden. Zoals je misschien wel kunt raden is het opwarmen van zo’n grote hoeveelheden water niet evident. Meestal wordt dit gedaan door een traditionele zwembadverwarmer.

Tegenwoordig kun je het zwembad opwarmen met een zonneboiler, eventueel in combinatie met zonnepanelen. De verwarming op zonnepanelen bestaat in verschillende modellen en prijsklasse. Hoe meer watercapaciteit hoe duurder. Wanneer een waterverwarmingsinstallatie gekoppeld wordt aan zwembad en hier ook nog eens een zonnezeil voorzien wordt zal het mogelijk worden om het zwembad het hele jaar door te gebruiken.

Ook de snelheid waaraan het water verwarmd moet worden kan een rol spelen bij de prijs. De gas boilers waren vroeger hipste methodes om een eigen zwembad op te warmen. Maar daar bestaan nu zonneboilers voor.

 

Ga te rade bij een ervaren installateur

Wil je graag jouw zwembad verwarmen met behulp van een zonneboiler en/of zonnepanelen? Ga dan zeker te rade bij een ervaren installateur. Die beschikt over de juiste expertise om zowel advies te verlenen als om de installatie te plaatsen. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang offertes van installateurs in jouw buurt.

 

 

Offertes voor zwembadverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.