Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Zonnepaneel

De nood en vraag naar groene energie is hoger dan ooit en dat zal wellicht blijven stijgen gezien de huidige klimaatcrisis. De nieuwste bouwnormen en -trends evolueren met die nood mee waardoor er reeds talloze groene(re) innovaties op de markt zijn gekomen. Zonnepanelen zijn één van die bekende innovaties. Door het plaatsen van zonnepanelen zal zowel jouw energiefactuur drastisch dalen en zal je tegelijkertijd een duurzamere keuze hebben gemaakt.

 

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen

 

Een fotovoltaïsche of PV-installatie bestaat uit zonnepanelen, een montagesysteem om deze te bevestigen, bekabeling en een omvormer. Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen die het licht opvangen en vervolgens omzetten in elektriciteit.

Denk echter niet dat de zonnepanelen het daglicht meteen omzetten in stroom. Daarvoor dient de omvormer. Deze zet de opgewekte gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom voor jouw woning. De opgewekte elektriciteit kan dan gebruikt worden voor de tv, verlichting, … in huis. Wek je teveel energie op, dan wordt deze teruggestuurd naar het net. Te weinig energie opwekken is evenmin een probleem. In dat geval kan je aanvullen met de reguliere energie van de energieleverancier.

 

Hoe is een zonnepaneel opgebouwd?

Een zonnepaneel bestaat uit verschillende lagen: een frame met daaronder glas met daartussen de zonnecellen die in serie naast elkaar zijn geplaatst. Hierop ligt een beschermende UV-folie. Doordat de zonnecellen ingekapseld worden in glas, kunstof, folie en giethars worden ze beschermd tegen allerhande soorten beschadiging.

 

De werking van de zonnecellen

Zonnecellen worden ook PV-panelen of fotovoltaïsche panelen genoemd. Deze zijn vervaardigd uit silicium. Deze stof zorgt ervoor dat de zonnecellen bij zonlicht het licht kunnen omzetten in elektriciteit.

 

Zonnepanelen nodig? Raadpleeg een expert

Wil je binnenkort investeren in zonnepanelen? Dan raden wij je aan om een expert te raadplegen. Maak gebruik van het offerteformulier en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project. Start hier jouw aanvraag.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.