zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Een fotovoltaïsch paneel zet energie om in elektriciteit. In de volksmond worden deze ook wel eens PV-panelen genoemd. De panelen zijn uitgebouwd uit honderden fotovoltaïsche cellen die de zonne-energie opvangen en omzetten naar energie.

Offerte op maat gewenst voor een zonneboiler of zonnepanelen? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

Fotovoltaïsche zonnepanelen plaatsen

De meeste woningen in België hebben een hellend dak. Er bestaan heel wat manieren en technieken om zonnepanelen op een schuin dak te installeren. Maar wij zullen je de 2 beste en populaire methodes uitleggen.

De meest logische manier is om het zonnepaneel simpelweg te installeren op een schuinde wand van je woning. Dit is in België de populairste methode omdat men deze vooral gebruikt bij een installatie op een huis die al bestaat. Bij de nieuwbouw woningen zal men een andere techniek gebruiken.

Er zijn hier wat voordelen, zo hoeft je systeem niet waterdicht te zijn. Er bestaan ook enkele haakconstructies om de zonnepanelen te vasthechten. Dit is vooral voor op de dakpannen zelf te monteren. Er is ook een optie om de panelen letterlijk op het dak te hechten.

Hierbij moet u wel letten dat u niet in de installatie van je woning gaat beschadiging. Ook moet u letten dat er geen fouten gebeuren bij het hechten aangezien het anders zou kunnen gaan lekken.

Wij zullen je binnenkort ook enkele foto’s laten zien van deze haakconstructie en een stap per stap verwijzing voor het maken van eigen zonnepanelen

 

Fotovoltaisch paneel