Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Een fotovoltaïsch paneel zet energie om in elektriciteit. Afgekort worden deze ook wel PV-panelen genoemd. De panelen zijn uitgebouwd uit honderden fotovoltaïsche cellen die het zonlicht opvangen en omzetten naar energie.

 

Fotovoltaïsche zonnepanelen plaatsen

Fotovoltaisch paneel

 

De meeste woningen in België hebben een hellend dak. Er bestaan heel wat manieren en technieken om zonnepanelen op een schuin dak te installeren.

De meest voorkomende manier is om het zonnepaneel simpelweg te installeren op een schuine wand van je woning. Dit is in België de populairste methode. Bij de nieuwbouwwoningen zal men een andere techniek gebruiken.

Daarnaast bestaan er ook enkele haakconstructies om de zonnepanelen vast te hechten. Die worden op de dakpannen zelf vastgehecht. Er is ook een optie om de panelen letterlijk op het dak te hechten. Dit gebeurt het best door een professional omdat de dakbedekking van de woning niet beschadigd mag geraken. Bovendien mogen er geen fouten gebeuren bij het aanhechten van de panelen aangezien het dak zou kunnen gaan lekken.

 

TIP: Wens je een offerte op maat voor zonnepanelen? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat. Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.