Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Afstand tussen Zonnepanelen

Wist je dat bij de installatie van zonnepanelen ook de afstand tussen de zonnecellen cruciaal is voor een goede werking ervan? Je moet namelijk voorkomen dat de ene rij zonnepanelen de andere gaat overschaduwen, wat voor een rendementsverlies zorgt. Meer informatie over de afstanden krijg je hier.

 

Geschikte afstand tussen de zonnepanelen

afstand tussen zonnepanelen

 

Soms kan het zijn dat je woning niet genoeg heeft met één zonnepaneel. Daarom is er een mogelijkheid om meerdere panelen naast elkaar te plaatsen. Dan moet je met enkele heel belangrijke factoren rekening houden. Je zal een kleine berekening moeten uitvoeren waaruit je kan berekenen wat de perfecte afstand is tussen de panelen door.

De afstand tussen zonnepanelen wordt berekend op basis van de opstelling van de panelen en de afmeting. Hierdoor kun je perfect de minimale afstand tussen de rijen zonnecellen berekenen.

Deze afstand is belangrijk om een totale/maximale energie te kunnen produceren. Het probleem is waar sommige installateurs niet aan denken is dat de zonnepanelen zelf ook een schaduw geven. Als de rechterpaneel een schaduw krijgt die overlapt met de linker paneel, dan zal je een verlies leiden. Tegenovergestelde is natuurlijk ook niet aan te raden omdat men bij een te verre afstand te veel oppervlakte gaat innemen dat helemaal niet nodig is.

Met andere woorden, voordat je een tweede paneel gaat plaatsen, moet je eerst nadenken wat de optimale afstand is rekening houdend met de schaduw van de zonnepanelen. De juiste berekening kan je terug vinden op deze website.

 

Vertrouw op het vakmanschap van een zonnepanelenexpert

Het berekenen van de afstand tussen zonnepanelen en de correcte plaatsing ervan, zijn helemaal niet eenvoudig. Je laat dit beter over aan een ervaren vakman. Kom in contact met experten door het offerteformulier in te vullen. Ontvang zo binnen enkele werkdagen een 2- à 3-tal verschillende voorstellen op maat van jouw project. Start jouw aanvraag hieronder.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.