zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Afstand tussen Zonnepanelen

Bij het installeren van zonnecellen is het cruciaal dat de afstand tussen de panelen correct gebeurt. Meer informatie over de afstanden lees je hier.

 

Geschikte afstand tussen de zonnepanelen

Soms kan het zijn dat je woning niet genoeg heeft met één zonnepaneel. Daarom is er een mogelijkheid om meerdere panelen naast elkaar te plaatsen. Dan moet u met enkele heel belangrijke factoren rekening houden. U zal een kleine berekening moeten uitvoeren waaruit je kan berekenen wat de perfecte afstand is tussen de panelen door.

Deze afstand is belangrijk om een totale/maximale energie te kunnen produceren. Het proleem is waar sommige installateurs niet aan denken is dat de zonnepanelen zelf ook een schaduw geven. Als de rechterpaneel een schaduw krijgt die overlapt met de linker paneel, dan zal u een verlies leiden. Tegenovergestelde is natuurlijk ook niet aan te raden omdat men bij een te verre afstand te veel oppervlakte gaat innemen dat helemaal niet nodig is.

Met andere woorden, voor al leer u een tweede paneel gaat plaatsen, moet u eerst nadenken wat de optimale afstand is rekeninghoudend met de zonnepanelenschaduw. De juiste berekening kan u terug vinden op deze website.

Moest u hier nog twijfels over hebben dan is het aan te raden om toch een zonnepanelenspecialist in huis te halen zodat u geen fatale fouten maakt bij het installeren.