zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Hellingshoek van zonnepanelen

Als het zomer is gaat men volop zwemmen. Door onze economie is het zelfs zo dat men soms wel eens een eigen zwembad kan aanschaffen in onze eigen tuin. Hier zullen vooral de kinderen veel plezier aan beleven. Deze ‘huis’ zwembaden worden elk jaar goedkoper waardoor steeds meer mensen een zwembad kunnen aanschaffen.

Zoals u al hebt kunnen lezen bij het plaatsen van zonnepanelen is het best om je panelen aan de zuidelijke kant te installeren. Waarom? Dat leest u op de extra pagina. Niet alleen de kant waar u ze plaatst is belangrijk, maar ook de hellingshoek kan een rol spelen. Wij gaan er van uit dat iedereen optimaal wilt genieten van zijn/haar zonne-energie. Daarom is het belangrijk om de panelen op de juiste manier en juiste plaats te installeren. De hellingshoek zorgt er voor dat u nog meer stralen kan opvangen.

Gemiddeld zorgt men voor een hellingsgraad van 15 tot zelfs 80 graden. Er zijn veel installaties die deze hoek hebben. Wel moet u weten dat de u het meeste energie zal opvangen als de hoek 45 graden bedraagt. Het rendement is alles voor deze opstellingen. Wel komt het fenomeen voor dat als u woning perfect in het zuiden gericht staat, en u hellingshoek 0 graden is. Dan kan het zijn dat u toch nog een optimaal rendement krijgt. Toch is vijfenveertig graden beter aangezien de kans dat een woning perfect zuidelijk geplaatst is, zeer klein is. Moest u hier nog vragen over hebben dan kan u beter even binnenspringen bij een firma die zich bezig houd met zonnepanelen. Zij zullen kunnen komen kijken waar de beste plaats is om zonnepanelen op te installeren. Zodat u altijd zeker bent dat het rendement van panelen optimaal gebruikt wordt.

U kan nu al denken dat u een plat dak heeft, of een dak met een kleine hoek, dan is er nog steeds geen probleem. Er bestaan al toestellen waarmee u makkelijk u zonnepanelen op een ander niveau kan plaatsen dan u dak. Meer informatie over deze toestellen vind u op de andere pagina’s.