Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Hellingshoek van zonnepanelen

Hellingsgraad

 

Hoe zorg je ervoor dat jouw zonnepanelen zoveel mogelijk zonlicht opvangen zodat ze zoveel mogelijk energie kunnen opwekken? Door de juiste hellingsgraad. Je laat de zonnepanelen het best aan de zuidelijke kant van de woning plaatsen omdat de zon het hoogst staat in het zuiden. Hoe hoger de zon, hoe beter het rendement. 

Niet alleen de kant waar zonnepanelen geplaatst worden, is belangrijk, maar ook de hellingshoek speelt een rol bij het genereren van energie. De hellingshoek zorgt er namelijk voor dat nog meer zonnestralen worden opgevangen.

Gemiddeld zorgt men voor een hellingsgraad van 30° tot 40°. Er zijn veel installaties die deze hoek hebben. Bij een hoek van 45 graden wordt het meeste zonlicht opgevangen. Het gevolg? Uit een hoek van 45 gaden haal je het meeste energie.

 

TIP: bij de installatie van de zonnepanelen en het bepalen van de hellingshoek, reken je het best op de expertise van een installateur! Hij beschikt over de juiste kennis en tools om de plaatsing van jouw zonnepanelen te regelen en dus bijgevolg de beste hellingsgraad in te stellen. Contacteer ervaren vakmannen in jouw buurt door gebruik te maken van onze gratis offertedienst.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.