Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Glas glas panelen

Wil je graag zonnepanelen installeren? Dan zijn glas glas panelen zeker het overwegen waard. Bij deze recente technologie bestaat ook de achterkant van de panelen uit glas (in plaats van kunststof). Er zijn tal van redenen om voor zulke panelen te kiezen. Ze hebben een langere levensduur, een hogere opbrengst, … dan de klassieke zonnepanelen. Alles over de kosten, de mogelijkheden, … lees je hier!

Ga snel naar:
Mogelijkheden glas glas panelen
Hoeveel kosten glas glas panelen?
Alternatief: glas folie zonnepanelen
Waarom een expert inschakelen?
Ontvang gratis offertes op maat

 

 

Waarom kiezen voor glas glas panelen?

Bij glas glas panelen zitten de zonnecellen ingesloten tussen 2 lagen gehard glas. Terwijl bij traditionele glas-folie zonnepanelen de achterkant uit kunststof bestaat. Door deze dubbele glaslaag kan je rekenen op een aantal voordelen:

 • Hogere opbrengst: glas glas panelen hebben een meeropbrengst van 5 à 25% ten opzichte van traditionele glas-folie panelen. Hoeveel die extra opbrengst is, hangt vooral af van de kwaliteit van de zonnepanelen.
 • Langere levensduur: glas glas panelen hebben van alle zonnepanelen op de markt de langste levensduur. Kwalitatieve panelen kunnen zelfs 40 tot 50 jaar meegaan. Bovendien gaat de degradatie van de panelen trager. Na 30 jaar behouden ze gemiddeld 87% van hun piekvermogen.
 • Betere bescherming: door de dubbele glaslaag zijn de panelen beter beschermd tegen omgevingsfactoren als vocht en temperatuurschommelingen. Daarnaast kennen ze ook een lagere mechanische spanning omdat de panelen minder doorbuigen.
 • Strakke uitstraling: glas glas panelen hebben zowel met als zonder frame een strakke uitstraling. Wil je zeker zijn dat je zonnepanelen minder opvallen op je dak? Dan kies je beter voor frameloze panelen. Daarnaast is een aluminium frame ook een esthetische optie.

Wil jij graag zonnepanelen van het glas glas type laten installeren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende installateurs in jouw buurt via onze offerteservice.

glas glas panelen dak

 

Mogelijkheden glas glas panelen

Ben je geïnteresseerd in glas glas panelen? Dan sta je voor enkele belangrijke keuzes. Dit type zonnepanelen kent namelijk heel wat mogelijkheden. We sommen er een aantal op:

 • Piekvermogen: het piekvermogen geeft aan hoeveel groene stroom een paneel jaarlijks opwekt onder de ideale omstandigheden. Glas glas panelen kan je in verschillende piekvermogens verkrijgen. Dat kan bv. gaan over 360 Wp per paneel, maar ook vermogens als 375 Wp en hoger zijn mogelijk.
 • Vorm: qua vorm zijn er 2 mogelijkheden: een aluminium frame of frameloze panelen. Het aluminium frame zorgt ervoor dat de glasplaat aan de voorzijde minder doorbuigt. De frameloze optie is duurder dan de panelen met een aluminium frame, maar ook minder opvallend.
 • Merk: er zijn verschillende fabrikanten die glas glas panelen ontwikkelen. Het Duitse bedrijf Solarwatt is de grondlegger en Europese marktleider voor dit type zonnepanelen. Maar ook merken als AEG, Bauer en Trina Solar fabriceren kwalitatieve glas glas zonnepanelen.
 • Garantie: de garantieregelingen van glas glas panelen verschillen uiteraard van fabrikant tot fabrikant. Door de betrouwbaarheid en lange levensduur liggen de termijnen meestal wel hoger dan bij glas folie zonnepanelen. Solarwatt biedt bv. een product- en vermogensgarantie van 30 jaar.

 

Welke glas glas panelen kies ik het best?

Welke mogelijkheden je kiest voor je panelen hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Je houdt nauwgezet rekening met je stroomverbruik, maar ook met hoeveel plaats je hebt op je dak. Daarnaast speelt het esthetische uiteraard ook een rol. Om zeker te zijn dat je de juiste keuzes maakt, vraag je best enkele voorstellen aan bij verschillende installateurs.

Op zoek naar een installateur voor jouw zonnepanelen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende installateurs actief in jouw buurt. Vraag glas glas panelen aan!

 

Hoeveel kosten glas glas panelen?

Een nadeel van glas glas zonnepanelen is dat ze duurder zijn dan de glas folie variant. Per paneel mag je dan namelijk rekenen op € 700 à 950 (excl. btw & plaatsing). Gemiddeld liggen de prijzen van panelen met een aluminium frame 20% hoger, en de prijzen van het frameloze type ongeveer 30 à 50% hoger (vergeleken met glas-folie). Op zoek naar de kosten voor een complete installatie? Hieronder de richtprijzen:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruikVereist aantal panelen (400 Wp)Prijs (incl. btw, omvormer & installatie)
12.500 kWh7€ 4.900 à 8.700
23.000 kWh9€ 6.000 à 10.500
33.500 kWh10€ 6.700 à 12.500
44.000 kWh12€ 7.900 à 14.000
54.500 kWh13€ 9.000 à 15.600
65.000 kWh15€ 9.800 à 17.400

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor jouw glas glas zonnepanelen? Ontvang dan hier gratis en vrijblijvend offertes van erkende installateurs in jouw buurt!

 

glas glas panelen alternatief

 

Alternatief: glas folie zonnepanelen

Naast glas glas panelen bestaan er ook glas folie zonnepanelen waarbij de onderzijde uit kunststoffolie gemaakt is. Dat is het type waar de meeste mensen voor kiezen. Deze zonnepanelen zijn goedkoper dan de glas glas variant, maar ze hebben ook een lager rendement en degraderen ietsje sneller. Toch kan je bij een goed merk ook zeker zijn van kwaliteitsvolle zonnepanelen.

 

Waarom een expert inschakelen?

Wil je graag glas glas panelen aankopen? Dan laat je ze best installeren door een professional. Zelf je zonnepanelen installeren, is namelijk geen goed idee. Bovendien geniet je bij een expert van een aantal bijkomende voordelen. Hieronder sommen we er enkele op:

 • Advies op maat: een professionele installateur bepaalt op basis van jouw energieverbruik hoeveel zonnepanelen met welk vermogen je nodig hebt, wat de beste ligging is voor je panelen, in welke hellingsgraad ze moeten liggen, … Een professional luistert naar je noden en kan gericht advies geven.
 • Kwalitatieve materialen: een erkend installateur van zonnepanelen werkt alleen met kwalitatief hoogstaande producten. Op die manier ben jij zeker dat jouw glas glas zonnepanelen installatie alleen uit hoogwaardige materialen bestaat.
 • Correcte plaatsing: glas glas panelen plaatsen, vergt ervaring en expertise. Een professional heeft dat en installeert jouw zonnepanelen dus volgens de regels van de kunst. Zo kan jij rekenen op een vlotte en efficiënte installatie van jouw zonnepanelen.
 • Onderhoud: soms nemen installateurs ook het onderhoud van de installatie op zich. Bij de meeste professionals kan je zelfs een onderhoudscontract aangaan, zodat je zelf niet meer hoeft te denken aan het onderhoud van je zonnepanelen-installatie.
 • Financiële voordelen: enkel wanneer je een erkend installateur inschakelt, kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief. Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op alle arbeids- en materiaalkosten.

 

TIP: laat je glas glas panelen installeren door een professional!

Zelfs als je een ervaren doe-het-zelver bent, is het afgeraden om zelf je glas glas panelen te installeren. Om zeker te zijn van een correcte prijs vergelijk je best een aantal voorstellen van meerdere professionals. Zo kan je de verschillende kostenposten naast elkaar leggen.

Op zoek naar een installateur voor het plaatsen van je glas glas panelen? Die vind je gemakkelijk via onze offerteservice. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van erkende installateurs in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.