zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Prijzen en kosten van zonnepanelen

Zonnepanelen is een wondermiddel dat zomaar energie kan maken door gebruik te maken van de zon. Het grote probleem is da deze vorm van energie simpelweg veer duurder is dan de gewone energie. De reden hiervan is dat een dure techniek achter de zonnepanelen zitten. Door de subsidies kan het toch nog interessant worden om een installatie aan te schaffen.

 

Evolutie in prijzen van zonnepanelen

De overheid zal ook naar de toekomst toe meer geld investeren in het ontwikkelen van zonnepanelen. Dit komt omdat de wereld der slecht aan toe is. Een bekend fenomeen is de opwarming van de aarde. Hier moet snel iets aan gedaan worden waardoor de kosten van deze zonnepanelen drastisch zullen doen dalen. Door de huidige energieprijzen die zo hoog staan worden zonnepanelen toch interessant omdat het verschil qua prijs steeds kleiner en kleiner word. Gelukkig maar beginnen alle prijzen stilaan terug te zakken.

De olieprijzen hebben hun record gehaald maar nu kan dit record langzaam terug wegzakken. Silicium is een stof dat gebruikt in zonnepanelen. Deze stof is nogal aan de dure kant. Dit zorgt er ook voor dat de prijs heel wat omhoog gaat. Binnen enkele jaren zal de techniek zo sterk staan dat de prijzen zeker en vast nog zal dalen. Ook als er meer en meer mensen gebruik maken van deze alternatieve energie bron zal er voor doen zorgen dat de prijzen naar beneden gaan.

 

Interesse in zonnepanelen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende installateurs uit jouw regio via de offertepagina

 

Vergeet niet dat je ook zelf een zonnepaneel in elkaar kan knutselen. Hierdoor zal u ook wat kosten sparen. Maar het is niet makkelijk om zelf een zonnepaneel te maken. Als u hier geen kennis van hebt kan u het beter kant en klaar laten installeren door een installateur. Vergeet niet dat door de nieuwe subsidies van september een zonnepanelen installatie ook geld terug geeft om het verbruikte vermogen.

Dit maakt de installatie zelf ook al een stuk goedkoper. Naar de toekomst toe merken wij ook dat steeds meer buren beginnen samen te werken om gebruik te maken van één zonnepanelen systeem. Dit zijn woningen die naast elkaar staan en zo elkaar energie geven. Op deze manier kan je de kosten ook drukken maar de prijs van de installatie kan gedeeld worden door twee. Een tip die wij geven is om rond te kijken op het internet naar tweedehands zonnepanelen.

Deze zullen namelijk goedkoper zijn in de aanschaf. Als u dit van plan bent moet u zich eerst goed laten inlichten over de eventuele subsidies voor tweedehands panelen.