Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

De zonneboiler: werking en kostprijs

Wens je gebruik te maken van zonne-energie om je sanitair water op te warmen dan is de zonneboiler een prima keuze. De zonneboiler is een energievriendelijk toestel dat geen co2 in de lucht stuurt. De ingenieuze panelen kan je net zoals fotovoltaïsche panelen op je dak installeren. Vervolgens haalt een zonneboiler zijn warmte uit de zon en zal dit afgeven op het water dat door de leidingen in de boiler stroomt.

 

Werking zonneboiler

 

Zonneboiler

 

Wat velen niet weten is dat warm water gewoon weg veel duurder is als koud water. Het proces van koud water naar warm water kost heel wat energie. Als je elke morgen een koude douche neemt zal je ook snel merken dat de energiefactuur daalt. Het probleem is dat een koude douche niet altijd even aangenaam is. Daarom kan je overwegen om een zonneboiler aan te schaffen. En zonneboiler is een toestel dat gebruikt maakt van zonne-energie.

Hij zal er voor zorgen dat het koude water wordt omgezet naar een aangename warme temperatuur. Een zonneboiler is een apparaat dat ook op het dak wordt geïnstalleerd. Wij hebben op deze website vermeld hoe u het beste een zonneboiler installeert en waar u rekening mee moet houden. Een boiler bevat ook een zonneconrector waar een vloeistof doorstroomt die de warmte opneemt van de buiten temperatuur.

De leidingen van jouw woning zullen op deze manier via deze vloeistof opgewarmd worden. Door deze nieuwe energievorm kan je tijdens het douche vragen om extra warmte van de zonneboiler te krijgen. Alleen zal dit in de winter niet even vlot lopen omdat het dan te koud is.

Een zonneboiler kost niet zoveel als een volledige zonnepanelen installatie. Een zonneboiler voor jouw woning is al beschikbaar vanaf 1500, maar dat kan natuurlijk sterk variëren afhankelijk van het type zonneboiler, de capaciteit en andere specificaties.

 

Wil je graag investeren in een zonneboiler? Of zoek je offertes op maat voor zonnepanelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Interesse in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen? Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en gepast advies. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.