zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

De zonneboiler: Werking en kostprijs

Wens je gebruik te maken van zonne-energie om je sanitair water op te warmen dan is de zonneboiler een prima keuze. Deze ingenieuze panelen kan je net zoals fotovoltaïsche panelen op je dak installeren. De zonneboiler haalt vervolgens zijn warmte uit de zon en zal dit afgeven op het inwendige water dat door de leidingen stroomt.

Offerte op maat gewenst voor een zonneboiler of zonnepanelen? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

Werking zonneboiler

Wat vele niet weten is dat warm water gewoon weg veel duurder is als koud water. Het proces van koud water naar warm water kost heel wat energie. Als je elke morgen een koude douche neemt zal je ook snel merken dat de energiefactuur daalt. Het probleem is dat een koude douche niet altijd even aangenaam is. Daarom kan je overwegen om een zonneboiler aan te schaffen. En zonneboiler is een toestel dat gebruikt maakt van zonne-energie.

Hij zal er voor zorgen dat het koude water wordt omgezet naar een aangename warme temperatuur. Een zonneboiler is een apparaat dat ook op het dak wordt geïnstalleerd. Wij hebben op deze website vermeld hoe u het beste een zonneboiler installeert en waar u rekening mee moet houden. Een boiler bevat ook een zonneconrector waar een vloeistof doorstroomt die de warmte opneemt van de buiten temperatuur.

De leidingen va je woning zullen op deze manier via deze vloeistof opgewarmd worden. Door deze nieuwe energie vorm kan je tijdens het douche vragen om extra warmte van de zonneboiler te krijgen. Alleen zal dit in de winter niet even vlot lopen omdat het dan te koud is. Een zonneboiler kost niet zoveel als een volledige zonnepanelen installatie. U kan al van 1500 euro een zonneboiler voor je woning bestellen.

Ook hierop zullen subsidies helpen de kosten te drukken. De zonneboiler is een energievriendelijk toestel dat geen co2 in de lucht stuurt. Wij zullen je ook uitleggen hoe u zelf een zonneboiler kan maken. Hiervoor zal een stappenplan gemaakt worden die u binnenkort op deze website terug vindt. Hierdoor zal het nog goedkoper worden.

 

Installatie zonenboilers