zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Rendement van zonnepanelen

Bij het vergelijken van zonnepanelen moet er niet alleen gekeken worden naar de prijs van een paneel maar ook de opbrengst er van. Hoe hoger het rendement, hoe sneller de installatie zal terugverdiend zijn. Info over het rendement van zonnepanelen vind je hier.

Offerte op maat gewenst voor een zonneboiler of zonnepanelen? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

Zonnepanelen hebben een hoog rendement volgens de gemiddelde cijfers zou het rendement tot zelfs 10 percent hoog zijn. Dit is één van de grootste redenen waarom zonnepanelen zo populair zijn geworden de laatste tijd. Een zonneboiler halt geen rendement van 10 waardoor deze niet echt als een grote investering worden gezien. Daarom is het zeker en vast rendabel om zonnepanelen te plaatsen op je woning.

 

Rendement zonnepanelen

 

Deze investering zal u na een 20tal jaren terug verdienen. Als u even meer gaat berekenen zal u merken dat u zelfs zonnepanelen in huis moet hebben. Stel u bent een jong koppel met een woning. Als u de installatie laat plaatsen op je 30ste. Dan zal u 20 jaar later, op je 50ste u panelen helemaal terug betaald zijn.

Voor de rest van je leven zal u dan nog kunnen genieten van de gratis zonnestralen die de zon u elke dag opnieuw geeft. Als u juist wilt weten hoeveel panelen u nodig heeft dan kan u dit laten berekenen. Meestal rekent met in zonnepanelen per vierkante meter. 8 vierkante meter zonnepanelen is goed voor 1kWp.

Het aantal kWp dat u nodig heeft kan u terug vinden op je enrgiefacturen. Ook de keuze die u zal moeten maken tussen kristallijne en monokristallijne panelen zal niet makkelijk zijn. Hier moet u de voor en nadelen van bekijken. Conclusie, zonnepanelen zijn echt wel mooie investeren met een hoog rendement.