zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Werking van zonnepanelen

De werking staat op deze pagina uitgelegd.

Onder het zonnepaneel kan met een plaat leggen. Deze plaat is meestal gemaakt uit ijzer. U hoeft deze plaats enkel op het dak van je woning te plaatsen. Waar je op moet letten is, is dat de plaats zeker goed moet vastzitten.

Ook moeten de dakpannen onder de plaats goed vastgemaakt zijn op het dak zelf zodat er geen water door kan gaan. Wat ook een goede optie is, is op de zonnepanelen aan te kopen met de zelfde vorm als je dakpannen zelf. Dit is één van de makkelijkste oplossingen om de zonnepanelen te hechten. Omdat deze dakpannen perfect worden gelegd zal u ook geen last hebben van de regen omdat het waterdicht is.

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen bij deze optie maar ook nadelen. Men zal namelijk heel wat kabels moeten aansluiten per zonnepanelen waardoor bij en groot oppervlakte heel wat kabels op je dak moet hechten. Men kan denken dat dit niet erg is aangezien je da kabels toch niet kan zien maar dit zal er wel voor zorgen dat er meer kans is dat een zonnepaneel slecht zal functioneren omdat één of andere kabel niet meer goed licht of uitgevallen is. Dit valt natuurlijk niet altijd voor maar de kans is toch groter.

 

Vergeet niet dat u een GRATIS offerte kan aanvragen voor een eigen zonnepanelen installatie. Aarzel niet en vul het formulier in.

 

Vergeet ook niet dat de schaduw belangrijk is bij zonepanelen.

Toch blijft dit natuurlijk een zeer mooie methode om zonnepanelen optimaal te kunnen gebruiken. Wat een leuk fenomeen is, is dat men tegenwoordig ook nep panelen begint te plaatsen. Nu kan u denken waarom ze dit zouden doen. Vooral grote gebouwen maken er gebruik van als de zonnepanelen zichtbaar zijn. Het is namelijk zo dat er vaak schaduw is door de andere zonnepanelen. Op deze schaduw zal men een nepzonnepaneel plaatsen waardoor je met het blote oog niet kan zien dat er ‘architectuur foutjes zijn’. Dit is natuurlijk enkel voor het uitzicht, dus bij jouw thuis moet u zelf beslissen of u enkele nepzonnepanelen gaat plaatsen of niet.