Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen zijn zowel mogelijk op platte als op hellende daken. Een plat dak kan zelfs voordeliger zijn voor het rendement van de panelen. De positionering is gemakkelijker op maat in te stellen.

 

Het belang van de juiste hellingshoek

 

Zonnepanelen op plat dak

 

Om een voldoende rendement te garanderen, is het belangrijk om ze te plaatsen in de juiste hellingshoek. Ze moeten geplaatst worden in een hoek van minstens 30 graden. Stel dat je de zonnepanelen plat op het dak zou leggen, zou hun rendement al snel dalen met tien tot twintig procent.

 

Voordelen van zonnepanelen op een plat dak

Een plat dak kan zelfs voordeliger zijn voor de installatie van zonnepanelen. Je kan de panelen laten plaatsen in de richting die je wil. Dit is meteen het voordeel ten opzichte van een hellend dak, waar je deze keuzemogelijkheid niet hebt. Daarnaast zijn zonnepanelen op een plat dak een stuk minder zichtbaar. Dit is nog een esthetisch voordeel ten opzichte van hellende daken. Bovendien zal het regenwater makkelijker afspoelen van schuin geplaatste panelen.

 

Kostprijs

Omdat de installatie van panelen op een plat dak iets meer werk vergt dan op een hellend dak, ligt de prijs ook iets hoger. Gemiddeld zo’n 15 procent. Je hebt dan wel de garantie dat de hellingshoek optimaal is, wat dan weer voordeliger is voor het rendement.

TIP: op zoek naar de exacte kostprijs van jouw project? Maak dan gebruik van onze offertedienst en ontvang binnen enkele dagen prijsvoorstellen op maat van jouw project door erkende installateurs in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

Zonnepanelen op een plat dak reinigen

Zonnepanelen reinigen is een klus die nu een dan eens moeten gebeuren. Het niet reinigen zou een invloed kunnen hebben op het rendement van de zonnepanelen. Bij een plat dak staan de panelen meestal gunstig qua hellingshoek. Dit komt omdat de plaatsing van de panelen daar in principe vrij is. Omdat ze schuin staan, zal vuil makkelijker afgespoeld kunnen worden door de regen. Ook sneeuw en andere ongewenste vuildeeltjes zullen minder lang vast blijven zitten.

 

Offertes op maat ontvangen voor zonnepanelen? Of wil je iemand contacteren voor het onderhoud van jouw zonnepanelen? Dat kan! Via onze offertedienst kun je prijzen offertes op maat aanvragen. Deze dienst is vrijblijvend en bovendien helemaal gratis.  Vraag hier prijzen aan.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.