zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Bekabeling en omvormers

Ook zonnepanelen hebben kabels nodig, deze kabels kan men verbinden aan een omvormer. Deze kabels dienen goed behandeld te worden omdat als de kabel kapot is, zal ook u zonnepaneel niet meer functioneren.

Bij het leggen van de kabels moet u rekening houden met de regen. Het is best dat u de kabels zodanig goed ‘verstopt’ dat de regen er niet bijkan. Moest dit toch het geval zijn, is dit nog geen grote ramp. Probeer er ook voor te zorgen dat de stralen van de zon op de panelen belanden en niet op deze kabels. Moest er teveel zonlicht op zo een installatiekabel vallen van een zonnepaneel dan zou het kunnen gebeuren dat er een kortsluiting zal ontstaan. Wat minder voorkomt, maar toch kan gebeuren is dat er gesaboteerd zal worden, niet door mensen maar wel door dieren.

Denk maar aan vogels die in de kabels bijten of krabben. Als de verbinding gelegd is naar de omvormer, dan is het nog altijd aan te raden om het toestel zelf dicht bij de omvormer te plaatsen. De reden hiervan is, is dat in de kabels zelf energie kan verloren gaan. Dat is zeker niet de bedoeling. Meestal is het zo dat de omvormer geplaatst word onder het dak. Hoe dit in jouw woning het geval zal zijn kunnen wij je niet vertellen. Daarom kan u beroep doen op een zonnepanelen leverancier.