Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Bekabeling en omvormers

 

bekabeling en omvormers

 

Zonnepanelen hebben ook kabels nodig, die worden verbonden aan een omvormer. Zij zetten de stroom die door de zonnepanelen worden opgewekt om tot bruikbare wisselspanning.  Het spreekt voor zit dat zowel de kabels als de omvormer goed behandeld moet worden zodat je lang kan genieten van jouw installatie.

Bij het leggen van de kabels moet er rekening worden gehouden met de regen. De kabels worden het best goed ‘verstopt’ zodat de regen er niet bijkan. Moest dit toch het geval zijn, is dit nog geen grote ramp. Bovendien is het ook beter dat de stralen van de zon op de panelen belanden en niet op deze kabels. Mocht er te veel zonlicht op zo’n installatiekabel vallen, zou er een kortsluiting kunnen ontstaan.

Wat minder voorkomt, maar toch kan gebeuren is dat er gesaboteerd zal worden, niet door mensen maar wel door dieren. Denk bijvoorbeeld maar aan vogels die in de kabels bijten of krabben. Als de verbinding gelegd is naar de omvormer, dan is het nog altijd aan te raden om het toestel zelf dicht bij de omvormer te plaatsen omdat er in de kabels zelf energie kan verloren gaan. Dat is zeker niet de bedoeling.

 

Offerte of plaatsbezoek aanvragen?

Meestal wordt de omvormer rechtstreeks onder het dak geplaatst. Om te weten te komen hoe dit in jouw woning zal zijn, raden we aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd installateur. Deze zal op plaatsbezoek komen en je bijstaan met persoonlijk advies. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.