Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Zonnecellen

 

Zonnecellen

 

Zonder zonnecellen zijn er geen zonnepanelen. Het is namelijk zo dat een zonnecel de basis vormt van een zonnepaneel. Soms noemt met dit ook wel eens een PV-systeem. Silicium is een stof dat gebruikt wordt bij het maken van zonnecellen. Buiten silicium is er ook nog fosfor. Hiervan wordt een kleine laag toegevoegd. Als de zon begint te schijnen zullen de stralen opgevangen worden waardoor er elektronen zullen beginnen ontstaan.

Door dit proces komt er energie vrij. Er bestaan al heel wat toepassingen waarbij zonnepanelen gebruikt worden. Één van de meest voorkomende toepassingen zijn natuurlijk de rekenmachines waar een zonnecel ingebouwd is. Deze zonnecel zorgt er voor dat de batterij wordt opgeladen als er licht op het rekenmachine schijnt. Bij de oudere versies kan je duidelijk zien als je de zonnecel afdekt met je vinger dat het scherm lichter of zelfs uit gaat.

Door de groei van de thuis zwembaden zijn zonnecellen ook populairder geworden. Bijna alle zwembadverwarming installaties zullen in de toekomst gemaakt worden met zonnecellen. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat u nachts niet kan zwemmen. Er zit namelijk een batterij in die overdag wordt opgeladen zodat hij nachts toch nog zou kunnen werken. Dit werkt op het zelfde principe als de buitenverlichting die ook op zonnepanelen aangesloten kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat ze draadloos zijn.

 

Doe beroep op een ervaren vakman

Wil je zonnepanelen laten plaatsen? Dan doe je het best een beroep op een ervaren vakman. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang snel 2 à 3 offertes op maat van jouw project. Vul hier het offerteformulier in.

 

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.