zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Zonnecellen

Zonder zonnecellen zijn er geen zonnepanelen. Het is namelijk zo dat een zonnecel de basis vormt van een zonnepaneel. Soms noemt met dit ook wel eens een PV systeem. Silicium is een stof dat vaak gebruikt wordt bij het maken van zonnecellen. Buiten silicium is er ook nog fosfor. Hiervan wordt een kleine laag toegevoegd. Als de zon begint te schijnen zullen de stralen opgevangen worden waardoor er elektronen zullen beginnen ontstaan.

Hierdoor komt er energie vrij. Er bestaan al heel wat toepassingen waar zonnepanelen gebruikt worden. Één van de meest voorkomende toepassingen zijn natuurlijk de rekenmachines waar een zonnecel ingebouwd is. Deze zonnecel zorgt er voor dat de batterij wordt opgeladen als er licht op het rekenmachine schijnt. Bij de oudere versies kan je duidelijk zien als je de zonnecel afdekt met je vinger dat het scherm lichter of zelfs uit gaat.

Door de groei van de thuis zwembaden zijn zonnecellen ook populairder geworden. Bijna alle zwembadverwarming installaties zullen in de toekomst gemaakt worden met zonnecellen. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat u nachts niet kan zwemmen. Er zit namelijk een batterij in die overdag wordt opgeladen zodat hij nachts toch nog zou kunnen werken. Dit werkt op het zelfde principe als de buitenverlichting die ook op zonnepanelen aangesloten kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat ze draadloos zijn.

Hierdoor kan je de verlichting makkelijk verplaatsen zonder eerst de elektrische kabels aan te passen. In de toekomst zullen er nog veel meer grappige toestellen uitgevonden worden. Zo zijn er ook al bleutooth headsets die werken op zonnepanelen. Binnen kort zullen wij hier een lijst maken van alle apparaten die werken op zonne-energie.