Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen-advies.be Online informatiepunt over zonnepanelen.
banner image

Zonnepanelen en schaduw

Om maximaal rendement te halen uit uw installatie spreekt het voor zich dat ze optimaal kan genieten van de zon. Welke impact schaduw kan hebben en welke soorten schaduwen er kunnen optreden vind je terug in dit artikel.

 

Schaduw vermindert rendement

zonnepanelen en schaduw

 

Aangezien de ventilatie-eisen bij zonnepanelen vragen om een kleine opening te laten tussen het dak en je zonnepanelen, kan het gebeuren dat er een vorm van schaduw zal ontstaan. Deze schaduw heeft echter niet zoveel invloed op het rendement van de panelen.

Wat doorslaggevender is, is de schaduw van de omliggende factoren zoals bomen en schoorstenen. Deze factoren kunnen er voor zorgen dat er een vorm van schaduw op u panelen valt. Hierdoor zullen jouw panelen minder zon opvangen op de kant van de schaduw waardoor het rendement aanzienlijk zal dalen.

Zo zal het soms gebeuren dat de firma waarmee je samen werkt vraagt om de omliggende bomen weg te doen, dit gebeurt niet vaak, maar als het nodig is, is dit ook aan te raden.

 

Zonnepanelen installeren? Vertrouw op een vakman

Doorslaggevende details zoals het vallen van de schaduw en de hellingsgraad, zorgen ervoor dat er heel wat meer komt kijken bij de installatie van zonnepanelen dan je initieel zou denken. Daarom vertrouw je het best op de expertise van een ervaren installateur. Hij beschikt zowel over de kennis als de juiste materialen om jouw installatie kwalitatief te plaatsen.

Vakman contacteren? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project. Start jouw aanvraag.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.