zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Soorten zonnepanelen

Elke woning is anders en heeft een andere vorm. Het is niet altijd even makkelijk om zonnepanelen te installeren op de daken van een woning. In uitzonderlijke gevallen gebeurt het zelfs dat de panelen naast de woning worden geïnstalleerd.

Ook kan het zijn dat ze op de buren van een woning worden geplakt. Dit zie je ook meer en meer gebeuren bij rijwoningen. Het meest geschikte dak voor een zonnepanelen installatie is natuurlijk een gewoon simpel en plat dak. Vele onder jullie zullen nu al denken waarom juist teen plat dak als je weet dat een zonnepanelen installatie best geplaatst word in een hoek van 30+ graden.

Dit komt natuurlijk omdat je bij een plat dak zelf kan beslissen welke hoek en welke richting de panelen geplaatst worden. De zuidelijke kant kan op deze manier perfect gekozen worden. Bij sommige daken kan het zijn dat de hellingshoek de scherp is of de richting helemaal niet mogelijk is.

Bij een plat dak is het de kunst om optimaal de panelen te installeren zodat u kan genieten van elke zonnestraal die op je woning straalt. Wat ook nog een groot voordeel kan zijn voor sommige is dat dit het zicht niet zal belemmeren.

Zo kan het zijn dat de zonnepanelen installatie zeer ‘lelijk’ op het dak wordt geïnstalleerd. Bij een plat dak kan men de zonnepanelen toch niet zien langs buiten en hoeft men ook geen rekening te houden met het zicht van deze panelen.