zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Zonnepanelen kopen

De reden waarom mensen zonnepanelen kopen liggen soms ver uit één. Maar toch zijn er twee redenen die het meest voorkomen. Eerst en vooral heb je natuurlijk het financiële probleem. In België zijn er heel wat gezinnen die onder de armoede grens liggen of gewoon weg hun veel te dure energierekening niet meer kunnen betalen. En dat is normaal ook, de stijging die aan de gang is gaat sneller dan onze loon index.

Hierdoor kunnen we deze dure facturen steeds moeilijker betalen. Daarom gaan mensen steeds meer nadenken om zonnepanelen aan te kopen. De reden hiervan is omdat men denkt dat hun gezin misschien binnen 5jaar ook geen factuur meer kan betalen. Door nu zonnepanelen te kopen bent men binnen 20 jaar zeker dat u steeds energie zal hebben van de zonnepanelen.

Als de stijging zo snel gaat dan zullen heel wat gezinnen binnen enkele jaren hun televisie niet langer meer kunnen opzetten dan 1 uur per dag omdat het anders veel te duur word. De tweede reden voor een zonnepanelen aankoop kan zijn dat je ook jouw steentje wilt bijdragen voor het milieu. De mensheid is namelijk niet goed bezig met het storten van co2 dampen.

Er zijn zelfs al landen waar men een masker moet dragen omdat de lucht zo vuil is geworden. Daar durven wij als Belgen zelfs niet aan te denken of dit ook ooit bij ons het geval kan zijn. Wij kunnen je alvast zeggen dat binnen een X aantal jaren dit zeker ook een geval zal zijn bij ons, indien we nu niet direct ingrijpen.

Ook de regering helpt ons bij het aankopen van een zonnepaneel door heel wat subsidies te geven. Ook de gemeente waar je woning staat zal een subsidie uitreiken aan de woningen die energie gebruiken uit een alternatieve bron.