zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Zelf een zonnepaneel maken

De installatie en werking van een zonnepaneel is eigenlijk zeer simpel en logisch. De console is een systeem waarmee je makkelijk een zonnepaneel kan aanhechten. Dit systeem kan je op zijn beurt aan het dak vastklemmen. Dit is handig omdat deze zo gemaakt is dat je hem altijd een kleine draai kan geven of simpel weg kunt verplaatsen.

Door deze manier van werken is het ook mogelijk om de installatie zonder iets vast te klemmen op het dak te instaleren. Dit is mogelijk als je gebruik maakt van een ballast. Wat vele vergeten is dat sommige woningen, meestal oudere woningen, niet al te veel gewicht op het dak kunnen verdragen. Daarom moet u zeker onderzoeken hoeveel draagkracht je dak kan houden. Vergeet ook niet rekening te houden met het ballastgewicht!

De manier waarop je de zonnecellen kan vasthechten en gebruiksklaar kan maken zullen wij je binnenkort vertellen. Wij zijn aan het werken een gebruiksaanwijzing om zelf een paneel in elkaar te knutselen. Nu kan u wel al de tips lezen op de pagina van zonnepanelen.

Onderaan deze pagina zal u meer informatie vinden over het plaatsen zelf van de panelen. Waar u rekening mee moet houden en nog veel meer tips om zelf een zonnepanelen installatie werkend op je woning te krijgen. Bekijk ook eens ons artikel over de afstand tussen de zonnepanelen.