zonnepanelen-advies.be
Zonnepanelen laten plaatsen?
Vraag online offertes aan.

 

Zonnepanelen subsidies en premies

De grote opmars van zonnepanelen hebben we te danken aan de vele subsidies en premies van de afgelopen jaren. Hoewel deze niet langer aangevraagd kunnen worden is een installatie nog steeds bijzonder interessant. Door het verbeterde rendement en gedaalde prijzen kan het in vele gevallen zelfs meer lonen dan 5 jaar geleden!

Offerte op maat gewenst voor een zonneboiler of zonnepanelen? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

Natuurlijk hebben zonnepanelen niet alleen positieve kanten. Zonnepanelen heeft namelijk ook enkele negatieve kanten. Één van de meest voorkomende negatieve kant van een zonnepaneel is natuurlijk de prijs. De prijs van een zonnepaneel is één van de beste redenen om geen zonnepanelen aan te schaffen. Daarom heeft de staat enkele subsidies waarvan u kan genieten als u een zonnepanelen eigenaar bent.

Deze subsidies zijn afhankelijk van de soort, plaats en aantal zonnepanelen. Het beste kan u zich laten informeren bij het gemeente huis die alle antwoorden op u vragen zal weten. Ook zijn er subsidies die de gemeente geven voor het plaatsen van zonnepanelen. Gemiddeld bedragen deze subsidies 500euro voor een plaatsing van panelen.

 

Premies en subsidies

 

Ook kan je kans maken om een belastingvermindering. Daarom zijn deze toestellen echt rendabel. Vergeet niet dat de subsidies in België en Nederland compleet verschillend zijn. Ook kan het zijn dat u een bedrag terug krijgt voor het geproduceerde energie met de panelen. Zonder subsidies op zonnepanelen zou het aanschaffen er van niet interessant zijn. Maar omdat de aarde aan het opwarmen is moet de staat deze initiatieven motiveren door subsidies.

Voor u deze panelen gaat installeren moet u zich zeker goed laten informeren omdat er verschillende kleine kenmerken zijn waardoor u meer of minder subsidies kan krijgen. Denk maar aan het gebruik van tweedehands zonnepanelen. Ook de leeftijd van de woning kan een rol spelen bij het bepalen van de juiste subsidie.